HTML

asus eee pc 900 blog

Kellett egy új laptop. Nem vagyok geek, csak egy praktikus eszkozre vágytam. Az ASUS EeePC 900 mellett dontottem. Lássuk, jól-e?

Friss topikok

  • WoTLeaks: Melyiket válasszam? HD filnézésre kellene! és természetesen Windózos. www.gooo.hu/index.php?optio... (2012.05.31. 15:44) viszlát 7, helló pingvin
  • hlev: próbáld kia meegot meego.com/ nekem bevált és gyors (2010.06.26. 14:09) lejárt a garancia
  • madbal: @Mad200: az aksi jelenseggel nem lehet mit kezdeni, ezvan, szeriahiba. en mar megszoktam. webcamer... (2009.11.16. 20:50) windows7 és eee900
  • madbal: Tudja, most is, csak az eee-m az angol hardver, és fel van rajta cserélve az Y és a Z, meg hülye h... (2009.01.15. 17:28) win7 második látásra
  • Marci-04: Sziasztok az lenne a kérdésem hogy az Eee PC 2G Surf-ot hol lehet kapni magyarországon? előre is k... (2008.10.27. 21:42) A fétis tárgya - a test

2008.05.26. 20:06 madbal

teszt 3.0 - az elso hiszti

Címkék: linux teszt szoftver eee vallomás azéjben

Tegnap éjjel volt az elso utkozésunk. Én kb 3GB doc file-t, pdf-et és pár mp3-at akartam a hordozható backupról átmásolni az eee-re, de hiába volt tobb, mint 14 giga szabad hely, tobbszori nekifutásra sikerult, kb 95%-os teljesítménnyel. Merthogy a file manager mindannyiszor belebukott, ahányszor 2-3 alkonyvtár mély holmikat akartam átpakolni, a File Manager segítségével. (Analóg: Windows File Explorer) Ugye, csak az elore telepített alkalmazásokat tudom és szeretném használni, de ezekkel csak manuális vezérlés mellett, 80 perc alatt végeztem.
(Vajon az SSD memóia okozta ezt a sajátos másolási lassúságot?)
Szerettem volna, ha fel tudok telepíteni egy Windows Commander jellegu programot, vagy a firefox  FireFTP kliense segitségével megkuzdok vele.

Ezenkívul zavar a megoldatlan billentyuzet, és nicns annyi idom és energiám, hogy fórumokból bogarásszak. Rettenetesen zavaró, hogy a gyengécske telep maradék idejét 10% pontossággal kepes kiírni, idot nem jelez ki. Zavar, hogy nem tudom személyre szabni a takarékossági uzemmódokat. Zavar, hogy nincs fenn a GIMP. Lehet, igen, az advanced mode-ban benne van, minden, de odáig eljutni vágyálom.

Ugyanis nem tudom fejbol a linuxos parancsokat, még a  NortonCommander analógét sem. Nem vagyok hajlandó kellemetlenul érezni magamat,mert _felhasználóként_ nem tudok egyetlenegy linuxos parancsot sem fejbol. A Windows hétkoznapi használatához is max a "ping" az, ami kellhet. A Xandros -bár mukodik, alapszinten- egy ido után túl kevés lesz. És ez most jott el.

Ha már új rendszert húzok rá, akkor az sajnálom, de nem a linux lesz. Egyetlen egy dolog tántoríthat majd utána vissza: ha esetleg az XP túl lassan futna rajta, bután kihasználva az eroforrásokat. Nagyjából bo 2 hét van még hátra a linuxos megkedvelhetoségi határidobol, és most mélypont van.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eeepc.blog.hu/api/trackback/id/tr40489140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sxboy · http://blog.sxweb.hu 2008.05.26. 20:15:51

Tedd fel az osxet;) az garantáltan kiírja, mennyid van még hátra. ;)

eszpee · http://bp.underground.hu 2008.05.26. 20:32:40

Nem ismerem a xandrost, de midnight commander (mc) biztos van rá.

madbal 2008.05.26. 20:47:31

Ezaz! Midnight Commander! Ez a név nem ugrott be nekem tegnap éjfél korul...

hash · http://hash.freeblog.hu 2008.05.27. 15:34:27

linuxon a másolás egyébként a hihetetlenül bonyolult cp paranccsal történik, ez elég megbízható (bár elképzelhető, hogy itt alapvetőbb problémáról volt szó, és nem a file manager volt a szar). persze megértem az indulataidat, főleg mivel éjszakánként már nekem is lejjebb esik az ingerküszöböm :) nem geciségből mondom: a google a barátod. a 80 perc szopást - ha csak a filemanager volt a xar - 5 perc guglizással megúszhattad volna. windowsnál az ember nem szokja meg, de linuxxal kapcsolatban én nagyon ritkán futok bele olyan problémába, amire a megoldást ne tudnám pikk-pakk megkeresni. xandrost nem ismerem, de a jobb disztróknál a gimp (meg bármely más program) telepítése 1-2 db egyszerű parancs, és nincs nextnextfinish. a linux is egy szoftver, aminek ha tetszik, ha nem, meg kell tanulni a használatát, mint a painttől kezdve az autocad-ig mindennek, szerintem érdemes rászánni egy kis időt.

azért ha raksz xp-t, remélem megírod, hogy hogyan hasít!
süti beállítások módosítása