HTML

asus eee pc 900 blog

Kellett egy új laptop. Nem vagyok geek, csak egy praktikus eszkozre vágytam. Az ASUS EeePC 900 mellett dontottem. Lássuk, jól-e?

Friss topikok

  • WoTLeaks: Melyiket válasszam? HD filnézésre kellene! és természetesen Windózos. www.gooo.hu/index.php?optio... (2012.05.31. 15:44) viszlát 7, helló pingvin
  • hlev: próbáld kia meegot meego.com/ nekem bevált és gyors (2010.06.26. 14:09) lejárt a garancia
  • madbal: @Mad200: az aksi jelenseggel nem lehet mit kezdeni, ezvan, szeriahiba. en mar megszoktam. webcamer... (2009.11.16. 20:50) windows7 és eee900
  • madbal: Tudja, most is, csak az eee-m az angol hardver, és fel van rajta cserélve az Y és a Z, meg hülye h... (2009.01.15. 17:28) win7 második látásra
  • Marci-04: Sziasztok az lenne a kérdésem hogy az Eee PC 2G Surf-ot hol lehet kapni magyarországon? előre is k... (2008.10.27. 21:42) A fétis tárgya - a test

2009.01.15. 12:49 madbal

win7 második látásra

Mit szerettem meg benne? Legeloszor azt, hogy javareszt mar a beta is mukodik, gadgetekkel, mindennel egyutt, kellemesebben, mint a Vista. Csak felteszem a rendszert, es megy. Latja a hardverek lenyegi reszet. Emellett ramutatott: semmi baj a balklikk gombommal, amit tapasztaltam nehez klikkelest, az vsz valami rossz xandros beallitas lehetett. A Wordpad kifejezetten jo, teljesen alap, de az jol szerkesztett, gyakorlatilag hozza egy Works szintjet, kiveve az eloregyartott sablonokat. Nagyon klassz, hogy vegre ujradizajnoltak az egeszet, az idiota kartyajatekokat, a kalkulatort, a kezeloi felulete meg igy Aero nelkul is tetszetos. Meg ha nem is progressziv, de vegre hozza az ezredfordulos szintet. Bejon a programmenu, gyorsindito ujragondolasa. Jelentosen javult a problemadiagnoszizalo rendszere. Meg van benne alapbol digitalis post-it. Meg allati klassz, ahogyan kezeli a wifi alapbol.

 

Viszont. Nem is lehet kikapcsolni ugy, egyszeruen. Az eee driverek nagyreszt mukodnek, de a specialis reszekkel akad: nincs webcam, nem mukodik a gyorskapcsolo a wifiletiltashoz, elnemitashoz. (Az eee pedig nem tette lehetove csak az XP-s webcam driver telepiteset) Neha az egesz rendszer rendkivul gyors, neha meg csigalassu. Igaz ez az internetre is: hiába Chrome vagy IE, hiaba a 10MB kapcsolat, neha modemes idoket idezi a vacakolas. (SDD hattertar miatt?) Lefagy a mediaplayer a divx-tol, bar ugy nezem, elvileg kepes lenne lejatszani. Meg egyaltalan: a mediaplayer, bar megprobaltak megjavitani, ugyanaz a robosztus dinoszaurusz, mint az itunes, lomha, mindenbe belekotyog, mindenhol ott van, remes. 

Es a legfobb indok, ami miatt hamarosan le is szedem: keptelen egyuttmukodni a 4GB-os pendriveommal. En nem ertem ezt a jelenseget, kommentben varom, barmilyen otlet tobb, mint ami nekem van. A Vistanal is pont ez volt a baj: keptelen volt azonnal elinditani a par honapja vasarolt Verbatim StoreNGo USB pendriveomat, hosszu percekig kellett varni, mig alapertelmezett, FAT32 formazott tartalmat megmutatta. Ha a pendrive mp3 file-jait kivantam masolni, egeszen biztosan fel orakig eltartott akar csak 20MB atrakasa is. Mikozben az XP (meg ha neha le is lassul miatta) es a Xandros siman kezeli, zokszo nelkul, mivel mindig rendesen hasznalom is a hardvereltavolitast, odafigyelek a filerendszer tisztasagara. Nem tudom, a Vista vagy a Win7 file indexelese a gond, nem erdekel, ez megengedhetetlen. Ha hardverhiba, akkor mondja meg! Ha meg oprendszer, akkor halalraitelt, mint a Vista.

A drivereket, wifi kikapcsolast, belassulast, divx-et tuti, hogy javitjak, viszont a velemenyem szerint indexelesbol eredo filerendszer gondokat nem biztos. Ez affele feature. Enelkul pedig visszalepes lenne szamomra XP-rol Win7-re valtani. (Vistarol Win7-re barmikor, mar most is.) Viszont, ha kijavitjak ezeket a hibakat, nekem mar megerne az upgrade, meg ha nem is oly latvanyos, mint azt 7 ev utan varna az ember. Marmint a desktop gepen.

Az eee-mre hamarosan visszakuszik a pingvinlesiklos Xandros. Nincs is annal jobb, de tenyleg! Ujabb bizonyitek, hogy a hardverre egyedileg fejlesztett operacios es szoftverrendszer az udvozito ut.

 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eeepc.blog.hu/api/trackback/id/tr83879464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boca 2009.01.15. 17:26:07

"vegre hozza az ezredfordulos szintet"

Az ékezeteket mikor fogja tudni kezelni?

madbal 2009.01.15. 17:28:23

Tudja, most is, csak az eee-m az angol hardver, és fel van rajta cserélve az Y és a Z, meg hülye helyekre pozicionálja az ékezeteseket (xp-vel meg mindennel) ha átváltom.
süti beállítások módosítása