HTML

asus eee pc 900 blog

Kellett egy új laptop. Nem vagyok geek, csak egy praktikus eszkozre vágytam. Az ASUS EeePC 900 mellett dontottem. Lássuk, jól-e?

Friss topikok

  • WoTLeaks: Melyiket válasszam? HD filnézésre kellene! és természetesen Windózos. www.gooo.hu/index.php?optio... (2012.05.31. 15:44) viszlát 7, helló pingvin
  • hlev: próbáld kia meegot meego.com/ nekem bevált és gyors (2010.06.26. 14:09) lejárt a garancia
  • madbal: @Mad200: az aksi jelenseggel nem lehet mit kezdeni, ezvan, szeriahiba. en mar megszoktam. webcamer... (2009.11.16. 20:50) windows7 és eee900
  • madbal: Tudja, most is, csak az eee-m az angol hardver, és fel van rajta cserélve az Y és a Z, meg hülye h... (2009.01.15. 17:28) win7 második látásra
  • Marci-04: Sziasztok az lenne a kérdésem hogy az Eee PC 2G Surf-ot hol lehet kapni magyarországon? előre is k... (2008.10.27. 21:42) A fétis tárgya - a test

2008.10.09. 10:40 madbal

új fétistárgy

Címkék: box eee továbbiak eeebox

Már megint itt van a szerelem,
már megint izzad a tenyerem.
Minek? Minek? Minek? Minek?

(bizottság) 

Azvan, hogy miután ilyen sikeresen lebonyolítottam a kicsiszámító beszerzését, és majd öt hónapja boldog és elégedett gazdája vagyok az eee900-amnak, az otthoni desktop PC kezdett el köhögni.

A kivénhedt darab egy olcsó alkatrészekből összeszerelt buhergép, de hat éve működik. Van benne 1100 MHz AMD valami, 256MB RAM, két 80+GB vinyó, rendezetlen tartalommal, alaplapra hegesztett VGA és hang, flopidrájv (!!) és amire használjuk: egy TV tunerkártya meg egy ütött-kopott DVD lejátszó meghajtó.A célra megfelelt, bejött rajta a kábelTV, néha fel lehetett venni a műsort, ha nem voltunk otthon, és lejátszotta a filmeket, bár némely Xvid a torkán akadt. Mostanság viszont elkezdett zúgni a hűtője, az eddig is hangos alapzaja rémesen bedurvult, nosza utánaérdeklődtem, mire cseréljem, és mire kettőt számoltam, már új háznál, processzornál, alaplapnál tartottunk a számolással, 40+ felett. Azaz új gép kell.

(Nem beszélve a monitorról, ami egy 17" CRT, ami a jelenlegi tévézési szokásainkat figyelembe véve kielégítő, nade pár év, és indul a transzformersz- meg csillagokháborúja korszak, s akkor már egy junoszty élmény nem lesz elég.)

Emellett jön a digitális TV korszak, és ha nem set-top boxok erdejében kívánunk élni, akkor ezt a szempontot is figyelembe kell venni.

Egyik tanács egy shuttle jellegű gép összeszereltetése,  figyelembe véve igényeimet ezt nem úszom meg 100E alatt. A másik egy új, buhergép összeszereltetése valami nördgyík műszakis garázscéggel, ami bár 60 körül meglesz, felhasználva a mostani, gyenge közepes teljesítményű TV-kártyát, de megint ocsmány nagy doboz lesz a sarokban, amire hiába terítek csipkét, mégiscsak egy zúgó szörny lesz. 

És akkor bejött a képbe a napokban ő. Miszerint már itthon is lehet kapni, 60 ezerért is, nosza, ebay-en csekkolva 150-200 font (most épp 45-60 ezer HUF) között, a háttértár méretétől függően. A géphez wireless design mouse és billentyűzet is jár, 1.6GHz Atom, 1GB RAM, 80GB HDD, XP. Ami kiegészítő kell hozzá, az egy 7000-be kerülő ASUS USB-pen TV-tuner, egy külső DVD-drive és talán egy csatlakoztatható külső merevlemez, ráadásul ezek modulárisan beszerezhetők. Jó, igen, van még a Mac Mini is, tudom, de azt nem lehet kapni zöld színben, nem jó rá az USB TV-tuner (XP driver van csak), nem lehet a monitor hátára dobni, mint egy kis vicces parazitát, jaés 130E felett kezdődik.

Igaz, a legjobb az lenne, ha már lenne hír az új EEE-TV-ről, mikortól lesz végre kapható, az kellene igazából.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eeepc.blog.hu/api/trackback/id/tr52704765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása