HTML

asus eee pc 900 blog

Kellett egy új laptop. Nem vagyok geek, csak egy praktikus eszkozre vágytam. Az ASUS EeePC 900 mellett dontottem. Lássuk, jól-e?

Friss topikok

  • WoTLeaks: Melyiket válasszam? HD filnézésre kellene! és természetesen Windózos. www.gooo.hu/index.php?optio... (2012.05.31. 15:44) viszlát 7, helló pingvin
  • hlev: próbáld kia meegot meego.com/ nekem bevált és gyors (2010.06.26. 14:09) lejárt a garancia
  • madbal: @Mad200: az aksi jelenseggel nem lehet mit kezdeni, ezvan, szeriahiba. en mar megszoktam. webcamer... (2009.11.16. 20:50) windows7 és eee900
  • madbal: Tudja, most is, csak az eee-m az angol hardver, és fel van rajta cserélve az Y és a Z, meg hülye h... (2009.01.15. 17:28) win7 második látásra
  • Marci-04: Sziasztok az lenne a kérdésem hogy az Eee PC 2G Surf-ot hol lehet kapni magyarországon? előre is k... (2008.10.27. 21:42) A fétis tárgya - a test

2008.05.15. 11:07 madbal

teszt 0.0

Címkék: teszt szoftver hardver 900 eee vallomás azéjben

Gondolkodom, hogy miután kitaláltam, meggyőződtem és meginogtam, végül mit is várok el az első randitól.

  1. Ne legyen annyira kicsi! Lehet kicsi, de ne legyen annyira. Lássak rajta dolgokat, és lehessen rajta akár 1 órán át is dolgozni-böngészni úgy, hogy ne órásmesternek érezzem magam.
  2. A rendszer felállása ne tartson tovább 47mp-nél. Ha elindítok egy openoffice-t, akkor ne legyen időm közben kávét főzni. A böngésző (firefox vagy opera) takkra induljon, no jó, 10mp-en belül.
  3. A mediaplayer ne legyen olyan idegesítően tudálékos, mint a 2003-ös verziónál frissebb Windows Media Player vagy a realplayer. Frász fog itt vacakolni az mp3-tagekkel, Music Libraryvel. Legyen lehetőségem kis méretű céleszközzel is meghallgatni a zenéimet, ne kelljen hozzá Paksot hívni!
  4. A videolejátszó ne szaggasson, még ha xvid tömörítésű file-okat is nézek. Ne jöjjön zavarba, ha új codec-et kell letölteni.
  5. A wifit gond nélkül találja meg, a hálózati beállításokhoz ne kelljen telefonon segítséget kérnem.
  6. Nézzen ki pöpecül! A műanyag nem kell, hogy megüsse egy mac borításának minőségét, de ne is fröccsöntött kínai gyerekjáték érzését keltse!
  7. Ha csatlakoztatok rá egy eszközt, legyen akár a mobiltelefonom is, találja meg a linux a módját, hogy akár az én közbenjárásommal, de használni tudjam.
  8. A gépet öt perc alatt minimál szinten, negyed óra alatt középfelhasználói szinten, pár hét alatt pedig mindenre kiterjedően használni tudjam. Persze kedvelem, ha hónapokkal később valaki mond egy trükköt, és rácsodálkozhatok, hogy jé, ez ilyet is tud.
  9. A memóriakártyáimat felismerje: SD van a fényképezőmben, és microMMC (asszem) a telefonomban. Nem akarok zsinórozni.
  10. Billentyűzeten pár nap gyakorlás után tudjak rendesen, magyarul gépelni. Árvíztűrő tükörfúrógép.

A napokban kiderül, a teszt 1.0-át majd akkor megírom, hogy szerelem-e első látásra, vagy csak egy indiai házasságközvetítő tukmálta rám az arát, és jobb lett volna vállalni költségeket, és megszerezni a nagymenőt, vagy a szelíd szerény szegény szolgalány is jó lett volna. Vagy akár a facérság is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eeepc.blog.hu/api/trackback/id/tr18470273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása